تحولات منطقه

یک کارشناس انرژی توضیح داد: محوریت ورود فناوری و بومی سازی تجهیزات در همکاری دانش بنیان ها با صنعت نفت و گاز، موجب رشد اقتصادی و همچنین نقش پذیری قوی جمهوری اسلامی ایران در بازارهای جهانی و منطقه ای انرژی خواهد شد.

نقش پذیری قوی جمهوری اسلامی ایران در بازارهای جهانی انرژی با محوریت بومی‌سازی تجهیزات صنعتی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

دور اخیر تحریم ها علیه کشورمان، تحریم های صنعتی بود که به ویژه صنعت نفت و گاز کشور را هدف قرار داد.  برای مقابله با این تحریم ها، راهکاری مبنی بر استفاده ی حداکثری از توان دانش بنیانی و نخبگانی کشور مدنظر قرار گرفت. به این ترتیب، اگرچه تحریم ها مذموم هستند و تحریم کنندگان اقدام ظالمانه ای را علیه کشورمان رقم می زنند، اما ناخواسته فرصتی برای رشد برایمان به وجود آوردند.

دولت سیزدهم و وزارت نفت عزم خود را برای خنثی سازی تحریم ها جزم کردند. در این روند، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طرح تولیدات بار اول را اجرایی کرد  و قوانینی همچون ترک تشریفات مناقصه نیز به کمک آمدند.

در نهایت، نفت تبدیل به پیشران اقتصاد کشور شد و در نیمه ی اول سال جاری بیشترین سهم را در رشد اقتصادی کشور ایفا کرد. در شرایطی که تحریم کنندگان قصد داشتند از طریق زمین گیر کردن صنعت نفت کشور اقتصاد را با مشکل اساسی روبرو کنند، به اجرا گذاشتن سیاست استفاده ی حداکثری از محصولات دانش بنیانی و بومی سازی اقلام راهبردی مورد نیاز نتیجه داد.

نظرات افشین غلامعلی پور، کارشناس انرژی را در ادامه در خصوص اثرگذاری سیاست ذکر شده در رفع نیازهای صنعت نفت و گاز کشور را می خوانید.

گام های بلند برای تحقق تولید دانش‌بنیان و عمق ساخت داخل

غلامعلی پور با اشاره به این موضوع که استفاده از ظرفیت دانش بنیانی کشور یکی از سیاست های درستی است که در دولت سیزدهم پیگیری شده است، تصریح کرد: حرکت های رو به رشد و مثبتی در زمینه ی دانش بنیانی در کشور در حال انجام است. به ویژه همکاری وزارت نفت با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منجر به انعقاد تفاهم نامه ها و قراردادهای متعددی در زمینه ی ساخت تجهیزات و توسعه ی دانش بومی در صنایع نفت وگاز کشور شده است.

وی ادامه داد: استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی قطعاً سیاست صحیحی است. بهره بردن از محصولات بومی سازی شده به لحاظ کاهش ارزبری برایمان از اهمیت بالایی برخوردار است. این دستاوردها می توانند عمق ساخت داخل را در صنعت نفت کشور افزایش دهند.

این کارشناس انرژی توضیح داد: از آنجائیکه بخش قابل توجهی از درآمدهای کشور را صنعت نفت و گاز تشکیل می دهد، استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی در این صنایع به منظور افزایش بهره وری از اهمیت زیادی برخوردار است.

غلامعلی پور گفت: خوشبختانه دولت سیزدهم و صنعت نفت اهتمام ویژه ای به استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی دارند و اقدامات خوبی در حال انجام است. تفاهم نامه های خوبی در زمینه ی بومی سازی تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت و گاز با شرکت های دانش بنیان منعقد شده است که به نتایج خوبی نیز خواهد رسید. محوریت ورود فناوری و بومی سازی تجهیزات در همکاری دانش بنیان ها با صنعت نفت و گاز، موجب رشد اقتصادی و همچنین نقش پذیری قوی جمهوری اسلامی ایران در بازارهای جهانی و منطقه ای انرژی خواهد شد.

بومی سازی تجهیزات و اقلام راهبردی توسط متخصصان داخلی 

وی ادامه داد: همان طور که از شواهد بر می آید و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز اعلام کرده است، وزارت نفت بیشترین عقد قرارداد با دانش بنیان ها را در زمینه ی بومی سازی تجهیزات و اقلام راهبردی داشته است. از آنجائیکه در زمینه ی افزایش تولید از ذخایر نفتی کشور با مشکلاتی مواجه هستیم، تأمین تجهیزات و فناوری های مورد نیاز با استفاده از ظرفیت های دانش بنیانی می تواند کمک کننده باشد. دستاوردهای دانش بنیانی قطعاً می توانند در افزایش بهره وری، بالا بردن سطح برداشت از میادین و تولید صیانتی اثرگذار باشند.

غلامعلی پور در خصوص موفقیت کشور در جلوگیری از سوزاندن گاز فلر با استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی نیز خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر، اقداماتی خوبی در این زمینه انجام شده و جمع آوری گازهای فلر سرعت بیشتری گرفته است. در حوزه ی ان جی ال 3100 و 3200 پیشرفت های خوبی داشته ایم. همچنین پروژه ی جمع آوری گازهای فلر پالایشگاه بیدبلند نیز پیش برده شده است.

وی  تأکید کرد: به یک سری تجهیزات گلوگاهی و مهم در زمینه ی جمع آوری گازهای فلر نیاز داشتیم که قبلاً سازنده های داخلی نمی توانستند آن ها را تولید کنند. شرکت های دانش بنیان به این حوزه ورود کردند و از طریق بومی سازی این محصولات کمک بزرگی به جمع آوری گازهای فلر کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.